Prezentarea Codului Global de executare în Ekaterinburg ( traducere )


Între 18 și 20 septembrie 2013, Biroul Federal de Executare al Federației Ruse a organizat pentru al treilea an consecutiv o conferință internațională pe aspecte teoretice și practice în Ekaterinburg, cu ocazia căreia U.I.H.J. a prezentat proiectul său privind Codul global de executare.

Tema conferinței a fost: "Probleme moderne privind executarea bunurilor debitorului și căile de soluționare a acestora: abordările naționale în îmbunătățirea eficienței executării".

Mai mult de 160 de participanți, reprezentând aproximativ douăzeci de țări din Europa și Asia au fost reprezentate la acest eveniment important. U.I.H.J. a fost invitată să prezinte Codul global de Executare. Françoise Andrieux, secretarul general al U.I.H.J., a detaliat pentru public activitatea desfășurată de U.I.H.J. și Consiliul său științific în vederea punerii în aplicare a Codului Global de Executare.

Ea a menționat că aceste lucrări au fost conduse de către Consiliul Științific al U.I.H.J. alcătuit din doisprezece profesori din culturi juridice diferite și continente :

- Ben Naadhir Ammou ( Tunisia )
- Robert Emerson ( USA )
- Frédérique Ferrand ( Franța )
- Natalie Fricero ( Franța )
- Burkhard Hess ( Germania )
- Anton Jongbloed ( Țările de Jos )
- Aida Kemelmajer Carlucci ( Argentina )
- Ioan Leş ( România )
- Jacqueline Lohoues Oble ( Coasta de Fildeș )
- Paula Meira Lourenco ( Portugalia )
- Piemonrat Vattanahattai ( Thailanda ) - Vladimir Yarkov ( Federația Rusă )

Secretarul General al U.I.H.J. a prezentat apoi metodologia de redactare a codului care susține articolele scrise prin anexele conţinând legislația națională şi internaţională, jurisprudența instanțelor naționale și internaționale și pozițiile doctrinare.

Participanții au primit cu mare interes această primă prezentare oficială în Rusia.