Prima aniversare a Camerei Naționale a Executorilor Judecătorești din Serbia  ( traducere )

U.I.H.J. a participat în data de 12 iunie 2013 la Belgrad la sărbătorirea primei aniversări a profesiei de executor judecătoresc din Serbia.

În mai 2012 executorii judecătorești liberali sârbi au intrat în funcție și a fost constituită Camera lor. Deja, U.I.H.J. a avut plăcerea de a-și primi colegii sârbi cu ocazia întâlnirilor, de mai multe ori. Acest lucru s-a întâmplat prima oară cu ocazia Consiliului Permanent, în 2010, în Glasgow, sfidând astfel vulcanul islandez. Acest lucru subliniază importanța cooperării internaționale pentru colegii sârbi. În noiembrie 2012, s-au alăturat în cele din urmă U.I.H.J. prin intermediul Camerei naționale ale executori judecătorești din Serbia.

În 12 iunie 2013, în prezența a Ljiljana Blagovic, vice-ministru al justiției și administrației de stat, și predecesorul său, Vojkan Simic, Camera sârbă a sărbătorit prima sa aniversare. UIHJ a fost reprezentată de președintele său, Leo Netten, și primul său secretar, Jos Uitdehaag.

Relațiile dintre Serbia și U.I.H.J. au fost stabilite în 2008 cu ocazia Proiectului Reforma executării silite din Balcani (BERP). În cadrul acesuit proiect, U.I.H.J. a dezvoltat legături cu Serbia și a participat la grupuri de lucru care au elaborat noua lege privind executarea și securitatea.

Astăzi U.I.H.J. este încă puternic implicat în punerea în aplicare a legii și ghidarea acestor noi profesioniști ai executării. Începând cu luna mai 2012, în colaborare cu GTZ și USAID Proiectul privind activarea afacerilor, au avut loc mai multe seminarii, ultimul în mai 2013.

Comisia Europeană a dat undă verde pentru un nou proiect de doi ani, pentru a continua punerea în aplicare a noii legislații.
Împreună cu GTZ, organizație de dezvoltare germană, UIHJ va continua cooperarea cu colegii săi sârbi și Ministerul Justiției.
Președintele Netten și Vice-ministrul Justiției Blagovic i-au complimentat pe colegii lor sârbi pentru profesionalismul și motivația lor pentru ca această nouă profesie să fie un succes. Dorința și angajamentul de a apăra și promova profesia de executor judecătoresc sunt de o importanță primordială pentru dezvoltarea acestei profesii. În acest sens, Președintele U.I.H.J. l-a felicitat pe Mihajio Dragovic, primul președinte al Camerei. El a mulțumit, de asemenea, fostului ministru adjunct al justiției, Vojkan Simic, și ministrului Justiției pentru atitudinea lor pozitivă față de această nouă profesie. Acest lucru a contribuit la succesul cunoscut în prezent.

Adresele originale ale articolului: